bilförsäkringar prisjämförelse

Att ha en bilförsäkring är en skyldighet enligt Svensk lag. Det du måste ha är minimiförsäkringen, dvs. trafikförsäkringen. Denna kan du nöja dig med om du är helt säker på att du aldrig kommer att vara med om en trafikolycka. Men det är knappast troligt att du kan vara säker på det, så därför bör du ha en mer omfattande bilförsäkring än så. Trafikförsäkringen täcker nämligen vara skador på andras fordon, egendom och personskador. Det räcker inte långt om olyckan är framme. Du behöver utökat skydd. Detta är oftast dyrt och du behöver göra prisjämförelse mellan olika försäkringar.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

Att ringa upp första bästa försäkringsbolag och beställa den mest heltäckande försäkringen är definitivt inte ett bra råd. Du bör först fundera igenom vilka behov du har, så du inte betalar för en tjänst du inte använder. När du sedan vet vad du behöver ska du göra prisjämförelse mellan olika försäkringsbolag så du får klarhet i vem som kan ge dig bäst pris för den försäkring som passar dina behov bäst.  
 
Förr gjorde man en prisjämförelse genom att ringa runt till olika försäkringsbolag och begära in offerter på bilförsäkringar. Därefter gick du igenom och gjorde en prisjämförelse. Detta kunde ta ganska lång tid i anspråk. Idag är det helt andra och mycket mer effektiva metoder som används när man gör prisjämförelser mellan bilförsäkringar. 

På internet finns det många gratistjänster där man kan göra prisjämförelser mellan bilförsäkringar. Dessa tjänster samlar automatiskt information från de olika försäkringsbolagen och har informationen klar och kan göra en prisjämförelse mellan de bilförsäkringar du är intresserad av direkt på nätet.

När du gör en prisjämförelse mellan bilförsäkringar på internet brukar du ombes att knappa in olika uppgifter. Exempelvis är det väsentligt hur långt din bil beräknas köra per år, och hur gammal den är som vanligen kör bilen är, hur länge du som försäkringstecknare haft körkort, samt om du önskar hel eller halvförsäkring – och om du önskar olika tillägg. Det är också betydelsefullt var du bor och vilken årsmodell du äger. Detta har statistisk betydelse och påverkar nivån. Bor du i ett område där olyckor sker oftare eller äger en bilmodell som oftare är inblandad i olyckor – då stiger din försäkringspremie. Olycka försäkringsbolag har olika attityd till detta, därför är prisjämförelse mellan bilförsäkringar extra viktigt så att du hittar det försäkringsbolag som ger gynnsammast pris till just dina förutsättningar.