Billig bilförsäkring

När du söker en billig bilförsäkring måste du vara medveten om helhetsbilden i kostnaderna kring försäkring. Det är en ganska enkel sak att bara jämföra försäkringspremien och se vilken som är lägst, men det är inte nödvändigtvis den bilförsäkring som är billigast. Du måste också ta hänsyn till vilka kostnader som kommer när du verkligen råkar ut för en olycka.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

Det du måste räkna in när du söker efter en billig bilförsäkring är självrisken och hur hög den är. Ofta kan denna vara så hög att du väljer att inte använda dig av din bilförsäkring, utan stå för kostnaden själv – och då mister det hela poängen att ha en försäkring. En billig bilförsäkring hittar du därför genom att jämföra bilförsäkringar i ett vidare perspektiv. Det finns flera tjänster på nätet där du kan jämföra försäkringar och hitta en billig bilförsäkring. Då ska du räkna in både försäkringspremien och självrisk vid eventuell skada.

Något som påverkar om du kan få en billig bilförsäkring eller ej är de olika faktorerna som påverkar nivån på försäkringspremien. Flera av dessa kan du påverka själv. De flesta försäkringsbolag går efter samma riktlinjer, men de finns de som tänker annorlunda, och om det gynnar dig – bör du ha den informationen. Exempelvis är det avgörande för din premienivå i vilket postnummerområde du bor. Om det statistiskt sett är många trafikolyckor där du bor, påverkar detta din försäkringspremie negativt. Om du då finner ett försäkringsbolag som inte bryr sig om detta när de sätter nivån på försäkringspremien, kan det gynna dig och du kan få en billig bilförsäkring.

Tips när du letar efter en billig bilförsäkring

  • Sluta inte leta. Det är en rörlig marknad och när det är dags att förnya din billiga bilförsäkring kanske den inte är billigast längre. Då kan det vara läge att titta runt igen.
  • Samlade försäkringar ger rabatt. Om du har dina andra försäkringar i ett bolag brukar de ha rabatt om du även vill försäkra bilen, vilket ger dig en billig bilförsäkring.
  • Undersök vad du själv kan göra för att gynna möjligheterna för en billig bilförsäkring. Exempelvis brukar det ge billig bilförsäkring om du har bra stöldskydd på bilen, eller inte kör så mycket med den samt har den i ett garage.

Att hitta en billig bilförsäkring är något som kan ta tid i anspråk, men som kan gå snabbare med några enkla råd och de jämförelsetjänster som finns på nätet.

Billig bilförsäkring, 7.4 out of 10 based on 195 ratings