Jämföra bilförsäkringar

Har du bil är du enligt lag skyldig att ha en bilförsäkring. Om du är helt övertygad om att inga olyckor någonsin kommer att ske dig räcker det med den lagstadgade minimiförsäkringen, dvs. trafikförsäkringen – som täcker skador på andras fordon och egendom samt personskador.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

Men är du det minsta förankrad i verkligheten inser du att du behöver mer försäkringar än så. Då öppnar sig ett otal versioner av försäkringar och olika försäkringsbolag att köpa sin försäkring ifrån. Då är det dags att jämföra bilförsäkringar.

Och varför måste du jämföra bilförsäkringar? Helt enkelt för att hitta den försäkring som passar dina behov och din ekonomi bäst. Att jämföra bilförsäkringar är nära på ett måste för att vara säker på att dina försäkringsomkostnader inte rusar i höjden, och att du får det skydd som du behöver.

Ett väl beprövat sätt att jämföra bilförsäkringar är att skicka ut offerter till de olika försäkringsbolagen. Du anger dina behov och begär ett kostnadsförslag. Detta sätt att jämföra bilförsäkringar är idag dock ganska förlegat och tar troligen betydligt längre tid än de mer moderna sätten att jämföra bilförsäkringar.
Dagens sätt att jämföra bilförsäkringar är att använda en av de många tjänster på nätet som gör just detta per automatik.

Dessa tjänster har samlat de aktuella erbjudanden som de olika försäkringsbolagen har – sedan har de matat in allt i en databank där jämförelser av bilförsäkringar sker automatiskt när du anger dina behov.

De uppgifter som brukar vara relevanta när du ska jämföra bilförsäkringar är hur långt din bil beräknas köra per år, hur gamla de är som ska köra bilen och hur länge de haft körkort, om du önskar halv eller hel försäkring och hur stor självrisken ska vara. Du ska vidare när du jämför bilförsäkringar ange hur länge du som förare varit skadefri och om du kan parkera din bil i garage eller på gatan. När du jämför bilförsäkringar genom tjänst får du även ange bilens registreringsnummer så att statistik kan hämtas om bilmärkets och årsmodellens tendens att bli ett försäkringsärende. Du ombeds även skriva in ditt personnummer. Den information som då hämtas när du jämför bilförsäkringar är ditt postnummer som också är en statistisk variabel som avgör storleken på din försäkringspremie. Bor du i ett postnummerområde där ovanligt många bilolyckor sker, blir din premie högre.