Tips bilförsäkring

Bilförsäkring är något du enligt Svensk lag måste ha, och det är inte speciellt svårt att skaffa sig det. Många försäkringsbolag erbjuder bilförsäkringar för din bil. Dock vill du nog helst betala så lite som möjligt för så mycket skydd som möjligt. Här kommer några tips att tänka på som kan ge dig detta.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

Tips bilförsäkring 1 – jämför på nätet
Ett bra tips är att jämföra försäkringar på nätet. Det finns flera olika tjänster på internet där du kan knappa in dina önskemål och uppgifter och som sedan jämför dessa med olika försäkringsbolags erbjudanden och förutsättningar. Sedan får du reda på vilket försäkringsbolag som erbjuder dig den lägsta försäkringspremien.

Tips bilförsäkring 2 – var observant på självrisken
Inte bara försäkringspremien är väsentlig att ta hänsyn till när du vill betala mindre för din bilförsäkring. Även självrisken måste du räkna in. Många kan erbjuda en låg premie men tar ut en hög självrisk är olyckan väl är framme. Var observant på detta. Om självrisken är för hög kommer du ofta att välja att inte använda din bilförsäkring, för att det blir billigare att låta bli, och då har du en bilförsäkring i onödan.

Tips bilförsäkring 3 – bli medveten om statistiska faktorer
När din försäkringspremie räknas ut finns det olika statistiska faktorer som spelar in för nivån på din försäkringspremie. En del går inte att på verka, andra kan du påverka.
De som inte går att påverka är hur länge du haft körkort, hur gammal du är och vilket kön du har. Påverkningsbara faktorer är var du bor, vilket bilmärke och modell du har, om bilen står i garage eller på gatan.

Allt detta påverkar din försäkringspremie. Orsaken är att statistik räknat ut att olyckor sker oftare under vissa omständigheter och därför medför högre kostnader. Flera av dessa omständigheter kan du påverka. Du kan bosätta dig där få olyckor sker, skaffa en bil som statistiskt sett sällan är med om olyckor samt se till att din bil står säkert om nätterna.

Tips bilförsäkring 4 – sluta inte leta
När du väl hittat den försäkrings som blir billigast för dig, sluta inte leta. När det börjar bli dags att förnya din försäkring efter ett år kan försäkringsbolagens förutsättningar ha ändrats. Nu kanske det är något annat bolag som kan erbjuda dig det billigaste och bästa alternativet.

Tips bilförsäkring 5 – samla försäkringar
Har du andra försäkringar hos ett försäkringsbolag brukar du få rabatter om du även försäkrar bilen där. Ta in det i prisjämförelserna.