Aktsam bilförsäkring

I Sverige är det lag på att ha bilförsäkring. Hur täckande den ska vara väljer du själv, beroende på hur rädd du är om din bil och hur trygg du känner dig. Men du måste minst ha en trafikförsäkring.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

Hos Aktsam bilförsäkring kan du bland annat teckna en trafikförsäkring. Denna försäkring täcker personskador om du orsakar en trafikolycka. Den täcker även skador på andras fordon och saker. Tanken med denna lagstadgade grundförsäkring är att ingen ska bli drabbad av andras misstag. Denna försäkring är inte förhandlingsbar och måste finnas från den dag bilen köps. Den försäkring som den förra ägaren tecknat på bilen följer alltså inte med i köpet. Det är helt upp till dig som bilköpare att teckna en egen försäkring. Men därefter finns det många val att välja bland. Aktsam bilförsäkring erbjuder många alternativ.

Aktsam bilförsäkring – halv
Med Aktsam bilförsäkring – halv får du utöver trafikförsäkringen även skydd mot stöld av bil och tillbehör, ersättning vid maskinskada, glasskador, brand, bärgning samt rättslig tvist.

Aktsam bilförsäkring – hel
Aktsam bilförsäkring – hel innehåller allt som trafik och halvförsäkring erbjuder samt en vagnskadeförsäkring. Då är du även skyddad mot karosskador som uppstår i samband med trafikolycka, skadegörelse eller olyckshändelse.

Aktsam bilförsäkring – x-tra
Detta är en extraförsäkring  till din Aktsam bilförsäkring som ger dig 75 % kostnaderna för en hyrbil. Detta ända upp i 45 dagar.

Din Aktsam bilförsäkring gäller i de flesta europeiska länder inklusive några utomeuropeiska medelhavsländer. Aktsam bilförsäkring fungerar på samma sätt på alla platser där den gäller.

Försäkringen måste tecknas av personen som äger bilen. Det går alltså inte att teckna den i någon annans namn för att få en lägre premie – då gäller inte försäkringen.
Din Aktsam bilförsäkring tecknas på ett år och förnyas sedan automatiskt till dess du säger upp den eller att bilen säljs eller skrotas.

Beräkning av Aktsam bilförsäkring
Storleken på din Aktsam bilförsäkring är beroende på olika statistiskt fastställda faktorer, ex: ditt kön, ålder, var du bor, bilmärke och modell, hur mycket du kör varje år, hur länge du haft körkort samt skadefrihet. En högre självrisk ger en lägre premie. Körs bilen regelbundet av någon under 24 år påverkas premien på din Aktsam bilförsäkring.

Eget ansvar är kopplat till din Aktsam bilförsäkring
Dina egna handlingar kan påverka storleken på ersättning. Om du på något sätt varit oaktsam; tappat nycklar, haft nycklarna lättillgängliga i närheten av bilen, lämnat bilen öppen och obevakad kan ersättningen i olika stor grad sänkas.