bilforsakringsguiden.se

Volvo bilförsäkring
Hem > Volvo bilförsäkring

Volvo försäkring bil

Genom att teckna en försäkring för din Volvo kan du uppleva maximal trygghet på vägarna. Beroende på om du kör en ny eller gammal bil kan olika typer av bilförsäkringar vara mer eller mindre fördelaktiga. Ta reda på hur!

Försäkring av Volvo

För många bilägare är Volvo synonymt med pålitlighet och säkerhet. Att hitta rätt försäkring garanterar att du kan fortsätta njuta av dessa egenskaper. En del försäkringsbolag har speciella erbjudanden, tack vare sitt rykte som en säker bil. 

Äldre bilar

För ägare till äldre bilar kan det vara värt att fundera på att teckna en helförsäkring som överlappar det skydd du blir av med när vagnskadegarantin löper ut. Medan en äldre bil kanske inte behöver samma omfattande skydd som en nyare modell, är det viktigt att den fortfarande är skyddad mot potentiella skador.

Om du har en klassisk bil kan det vara värt att överväga en veteranbilsförsäkring. Dessa kan erbjuda skräddarsydda lösningar för att garantera att din älskade bil får det skydd den förtjänar. Svenska Veteranbilklubben erbjuder en samlarfordonsförsäkring i samarbete med if.

Nya bilar

När du köper en ny Volvo räcker det att teckna en halvförsäkring, då bilen kommer med en vagnskadegaranti. Tack vare modern teknik och säkerhetsfunktioner kan vissa försäkringsbolag dessutom erbjuda rabatterade premier för de senaste modellerna.

En ny bil är ofta en stor investering. Därför är det kritiskt att säkerställa att den är helt skyddad. Med rätt försäkring kan du känna dig trygg i vetskapen om att din investering är säker, oavsett vad vägen för med sig.

Volvia bilförsäkring 

Volvia bilförsäkring är en försäkring framtagen i samarbete med Volvo Cars. Det är dock inget måste att ha denna försäkringen om du har en Volvo – det går att teckna vilken som helst annan bilförsäkring till din bil.

Säkerhet och Volvo

Volvo har länge varit i framkant när det gäller säkerhetsinnovationer inom bilindustrin. Faktum är att många av de säkerhetsfunktioner vi tar för givna idag introducerades först av Volvo. Exempelvis blev de känt för att ha uppfunnit den moderna trepunkts säkerhetsbältet på 1950-talet, en innovation som har räddat otaliga liv sedan dess.

Bilar från Volvo är utformade med en filosofi om att skydda både föraren och passagerarna, men också människorna runt omkring bilen. Genom åren har detta ledarskap inom säkerhet blivit en av huvudanledningarna till att många väljer att köpa en Volvo.

Teknologiska framsteg för en säkrare körning

Med framväxten av teknologi har Volvo fortsatt att innovera. De har introducerat avancerade förarassistanssystem, som autonoma nödbromssystem, fotgängar- och cyklistupptäckning samt körfältsassistent. Dessa system arbetar proaktivt för att förhindra olyckor, vilket inte bara gör körningen säkrare för bil-ägaren, utan också för andra på vägen.

Dessutom har företaget satt upp ett ambitiöst mål: att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i en ny Volvo år 2020. Med detta mål i sikte har de kontinuerligt strävat efter att förbättra bilarnas säkerhet, från karosseriets struktur till de inbyggda säkerhetssystemen.

Säkerhet påverkar försäkringskostnaden

Eftersom Volvo är känt för sina säkerhetsfunktioner och -prestanda, kan detta ha en positiv inverkan på försäkringskostnaderna. Försäkringsbolag ser ofta bilar med hög säkerhetsstandard som en lägre risk, vilket kan resultera i lägre premier för ägare av dessa bilar. Så, förutom att erbjuda extra skydd för förare och passagerare, kan en Volvo också vara ekonomiskt fördelaktig när det kommer till att försäkra den.